Ursprungligen publicerat den 16 april 2021

Känner ni det? Rollspelsvåren närmar sig. Tyvärr innebär det att det blir ljusare och ljusare när vi ska dra oss tillbaka för att skriva våra skräckfyllda alster. Men å andra sidan kan vi vara vakna längre på kvällarna. För oss i rollspelskollektivet har vi lagt halva mars bakom oss och därmed en av de mest produktiva perioderna i vår korta med intensiva historia. Här är något av det som vi har hunnit med:

  • Två sessioner av KULT Svarta Madonnan
  • En första spelsession av Mutant år 0
  • Karaktärsskapande till den nya kampanjen till Vampire (se mer nedan)
  • Fem stycken träffar i vår rollspelsstudiecirkel

Nu går vi vidare

Under resten av april och maj månad kommer vi att höja tempot och aktivitetsnivån ytterligare. Nya medlemmar, nya kampanjer och nya idéer ska samsas om det begränsade tidsmässiga utrymme som finns i våra redan ganska fulla kalendrar.

Studiecirkeln

I skrivande stund har vi hunnit med att träffas 7 gånger i samband med fredagarnas luncher. Vi har berört en massa olika ämnen så som förberedelser, improvisation och miljöskildringar. Under resten av april och maj kommer vi att gå vidare med lite mer detaljerade teman. Just nu har vi landat i att resonera om tid och stämningsmusik. Det här projektet har verkligen varit otroligt givande för oss alla både som spelare men framförallt som spelledare. Vi hoppas kunna fortsätta med detta under lång tid framöver även sedan pandemin har klingat av även om det säkert kommer att bli mer utmanande. 

Bilda förening

Ambitionen var att under mars månad gå från en mer lös till en fastare föreningsform. Tyvärr har det inte hunnits med ännu men kommer att ske under de kommande månaderna. Intresset verkar vara stort och underlaget för medlemskap lika så. Att bli en registrerad förening känns som ett stort och viktigt steg om än symboliskt. I samband med detta planerar vi också för ett namnbyte eftersom vi har vuxit ur vår ursprungliga geografiska ram i Västra Mälardalen (Västerås, Eskilstuna med omnejd). Förslag på namn emottages tacksamt.

Att sprida sig i nya forum

Den här bloggen har precis nu visats 986 gånger det vill säga vi närmar oss 1000 visningar det vill säga lite knappt 3 gånger om dagen. Men vi har ambitioner som sträcker sig längre än så. Vi har internt diskuterat möjligheten att starta såväl Pod som Youtube-kanal men det är projekt som än så länge ligger en bit bort i tiden. Men alla initiativ som lanseras säger vi alltid ja till och hakar på så vem vet. En inbjudan till en lansering och bandklippning kanske kommer endera dagen? 

Vampire

Tisdagen den 20 april kommer delar av Kollektivet att börja spela Johans Vampirekampanj som utgår från Stockholm. Kampanjen har fått det fantasifulla namnet ”En vacker död stad”. Vampire är ett spel som bygger mycket på karaktärsspel så därför har spelarna förberett sig minutiöst med genomarbetade beskrivningar 

Mutant year 0

Efter session 0 i februari och vår första spelsession i början av april så kommer den dysfunktionella gruppen av karaktärer redo att bege sig ut i den farliga zonen i närheten av Eskilstuna. Gruppens övergripande utmaning och svårighet handlar om att enklaven i Tuna ark behöver mat för att överleva. Men utöver det har flera personer mystiskt försvunnit den senaste tiden. Intrigerna inne i arken tätnar i takt med att den gamles makt avtar.

Kult Svarta Madonnan

Mastodontkampanjen Svarta madonnan till Kult rullar vidare. Kampanjen skrevs från början till ursprungliga Kult och är således i mycket en produkt av sin tid. Handlingen är relativt rälsad men vår spelgrupp har tagit den till en annan nivå genom att väva in de spännande karaktärerna och deras bakgrund i själva historien på ett intressant sätt. 

Chock – Beredskapstid

Kollektivets längsta och långsammaste kampanj kommer att rulla vidare under maj månad. Vi har sedan i höstas hållit på med ett utredande äventyr som utspelar sig under den extremt kalla vintern 1939. Spelgruppen håller på att undersöka händelser som kopplar tillbaka till det mystiska sällskapet Syskonskapet och dess relation till de mäktiga krafterna i Sveriges politiska, ekonomiska och militära elit.

Stay tuned

Vi ser fram emot en och en halv månads kreativt, roligt, fruktansvärt och på alla sätt fantastiskt rollspelande och rollspelsskapande. Vi kommer att fortsätta att dokumentera och sprida vårt budskap både här, via facebook men funderar som sagt också på andra kanaler. Följ oss så får ni veta mer.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *