Gäster

Vi i RollspelsCirkeln bjuder ibland in olika personer för att samtala med dem om vår hobby. Julen 2021 gjorde vi en julkalender med 24 avsnitt där våra egna medlemmar och olika ”kändisar” fick vara med och prata. Vi har också bjudit  in gäster för att samtala i vår studiecirkel som vi gjorde på fredagsluncherna under pandemiåren. Vi hoppas att det var lika intressant för våra gäster som för oss. Studiecirkeln finns dokumenterad via den här länken. Tanken är att det ska vara intressant och utvecklande för oss och vår gäst samtidigt som alla där ute ska få en möjlighet att ta del av det vi kommer fram till. 

Med början våren 2022 har vi också börjat bjuda in gäster som får spelleda oss och därmed presentera sina olika spel och projekt. Det har varit synnerligen lyckat och vi hoppas kunna fortsätta med detta lång tid framöver.

I december 2021 producerade vi en julkalender där vi dels intervjuade  gamla och nya kändisar inom vår hobby och dels presenterade vi våra medlemmar. Vi diskuterade den svenska rollspelsbranschen,  skrivandets vedermödor och kommande projekt bland mycket annat. Det hela resulterade i 24 stycken mer eller mindre långa och välproducerade avsnitt. Den som gjorde intervjuerna var Daniel Pettersson och bland gästerna klan nämnas Anders Blixt, Gunilla Jonsson och Michael Petersén. Alla avsnitten finns dokumenterade på vår Youtubekanal.

Under våren 2022 gästades vår förening under ett par veckor av  Eloso förslags redaktör Jonas Larsson Olanders. Han spelledde några av oss i det oerhört spännande äventyret Studenternas försegling som utspelar sig i Uppåkra strax söder om Lund i det som idag är Staffanstorps kommun. I äventyret får vi möta tre äventyrare spelade av Daniel, Johan och Anders som sitter på ett tåg och alla är bjudna till en sittning i Uppåkra där två av karaktärernas barn studerar. Det hela blir ett typiskt fantastiskt Call of Cthulhu-äventyr.