HÖSTEN ÄR HÄR

Ursprungligen publicerat den 18 september 2021

Rollspelscirkeln tar sig an hösten med tillförsikt och framtidshopp!

Höstig bild, hämtad från https://digitalfotoforalla.se/

I veckan kom beskedet från Regeringen och Folkhälsomyndigheten med nya rekommendationer som innebär att i praktiken alla gamla restriktioner har hävts. Det betyder att vi skulle kunna börja ses fysiskt igen. Men allt tyder på att merparten av vårt spelande även i fortsättningen kommer att bedriva vår verksamhet i digital form. 

Men vad är då på gång  i närtid i vår förening?

Chock Beredskapstid

Lördagen den 18 september kommer vår lååååånga kampanj i Beredskapstid att rulla vidare. Våra tappra hjältar utreder märkliga händelser kopplade till det uråldriga Syskonskapet som verkar i kulisserna i ett Sverige som utgör en skyddad ö mitt i det hemska världskriget. 

Dimön till Drakar och Demoner

Söndagen den 26 september planerar vi att spela ett av de mest klassiska äventyren som skapades av gamla klassiska Äventyrsspel/Target games på första halvan av 80-talet. Äventyret skrevs av Roger Undhagen och är i grundutförandet ett klassiskt Dungeon Crawl men i vår tappning kommer det att bli så mycket mera. Spelledare kommer att vara Johan Sjölander och vi spelare är Daniel, Emelie, Magnus och Emil. Dimön kommer också att bli vår debut i pod- och Youtube- djungeln, något som vi ser enormt mycket fram emot.

KULT – Svarta Madonnan

Vår näst äldsta kampanj som i slutet av november firar ett år. Hittills har vi spelat fem sessioner a tre timmar styck alltså 15 timmars aktivt spelande. Söndagen den 10 oktober kommer vi att genomföra vår sjätte session. Karaktärerna har landat i Berlin och börjar nysta i händelserna kring Magda Orlovas mystiska död. Allt pekar mot att Slaviska förbundet är inblandat.

Symbaroum – Det förlovade landet

En delvis ny grupp kommer inom kort att börja spela det prisbelönta rollspelet Symbaroum som skapades av Järnringen men numera förvaltas av Fria ligan. Vi kommer att börja att spela introduktionsäventyret ”Det förlovade landet” men sen tar vi oss förhoppningsvis an de andra äventyren i serien. 

Minikonventet ”Stock-con”

Mindre än tio minuter efter att Regeringen och Folkhälsomyndigheten kom med sina nya rekommendationer började RollspelsCirkeln att förbereda ett litet internt minikonvent med Stockholm som geografisk bas. Tanken är att under en dag ses fysiskt, spela rollspel och umgås. Det hela kommer att bli trivsamt och är än så länge bara på planeringsstadiet. 

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *