ROLLSPELSKOLLEKTIVET VÄSTRA MÄLARDALEN ÄR DÖD!

Ursprungligen publicerat den 15 augusti 2021

Vi har bildat en förening!
(Bilden lånad från Tingsryds kommuns hemsida)

För ett och ett halv år sedan startades den här bloggen. Vi var då fyra personer som efter mer eller mindre långa uppehåll bestämde oss för att börja spela rollspel igen. Tillsammans började vi spela Chock Beredskapstid och bloggen blev ett sätt att dokumentera våra eskapader samtidigt som vi lät hela världen ta del av dem. Efter sommaren under, pågående pandemi, lade vi till ytterligare en kampanj nämligen KULT-klassikern Svarta Madonnan. Samtidigt växte vi med ytterligare fyra medlemmar och på den vägen är det. Den tredje kampanjen blev en Mutantkampanj som utökades med en Vampire-dito, hela tiden växte skaran och ambitionerna och idéerna med den.

Så idag skedde det!

Rollspelskollektivet Västra Mälardalen (RVM) dog, länge leve Rollspelskollektivet!, och ersattes av *trumvirvel* RollspelsCirkeln. 

Vadan detta undrar ni såklart? Anledningen är delad, för det första ville vi ha ett namn som gick att säga på en inandning utan att drabbas av en hostattack och som också var lätt att sälja in. Vi ska nämligen snart bege oss ut i den digitala världen på allvar. Jajemensan, namnbytet är vårt första steg mot en Youtube-kanal, en Podd och på sikt världsherravälde. Den här bloggen ska helt enkelt få sällskap. Det hela är väldigt nytt och det finns inget material att arbeta med ännu men det hela känns väldigt spännande.

En facebookgrupp blir en förening

När vi ändå var igång och bytte namn så passade vi på att göra om oss själva till en förening och anslöt oss till Sverok. Vi har såklart inga ambitioner att göra någon ekonomisk vinning av detta utan ser det mest som ett naturligt sätt att organisera oss på samtidigt som vi ger tillbaka något till själva hobbyn.Vi hoppas såklart att ni som lyssnar, tittar och läser ska finna nöje i och uppskatta det vi gör lika mycket som vi själva gör.

Vad är på gång då?

Under sommaren har verksamheten legat nere. Alla har haft semester och varit på olika ställen och inga kalendrar har riktigt synkat med de andras. Men under hösten kommer vi att rulla igång igen. Dels kommer de fyra befintliga kampanjerna att rulla vidare.

 
Chock Beredskapstid är det hög tid att gå i mål med det tredje scenariot som utspelar sig under december 1939. Den här kampanjen är vår grupps första och därmed är det också vår längsta kampanj. Dessutom förs den framåt i ett rätt makligt tempo med stort fokus på karaktärernas egna idéer och diskussioner.


KULT-kampanjen Svarta Madonnan är på väg in i ett läskigt och kritiskt läge där rollpersonerna ska börja undersöka det märkliga Slaviska förbundet som av allt att döma är ansvarigt för Magda Orlovas tragiska och smärtsamma död. 

Mutant försöker våra lätt dysfunktionella antihjältar överleva det dubbla hotet från den dödligt tuffa zonen och de växande konspirationerna och konflikterna i Arken i Tuna Park utan för det som en gång var Eksilstuna.

Inom kort kommer vi också att spela vår andra session i Vampire-kampanjen En vacker död stad.
Men dessutom har vi lite nya saker på gång:

Tjurmannen från Kungsskär

I början av sommaren strax innan midsommar så spelade några av medlemmarna i föreningen introduktionsäventyret till svenska Call of Cthulhu ”I Älvdalen boende” som är skrivet av Daniel Letho. Spelledare var Johan och de fyra spelarna var Daniel, Calle, Emelie och (En redogörelse för detta äventyr kommer kanske i framtiden att publiceras här på bloggen). 

Efter de tragiska händelserna i Norrland har karaktärerna kommit hem till Stockholm igen. Men efter en tid kommer det att hända nya saker vilka kommer att utgå från kampanjen Tjurmannen från Kungsskär.

Dimön

Få svenska rollspelsäventyr är så klassiska som Dimön som skrevs av Roger Undhagen redan 1984. I vår tappning kommer dock historien att ändras ganska mycket även om vi kommer vara trogna originalet i vissa delar. Men framförallt är Dimön tänkt att bli vårt första äventyr som går ut i etern på Youtube och i poddformat. Det kommer att bli en fantastisk upplevelse.

Nu kör vi!

Så med allt vi har gjort i bagaget, med svindlande framtidsplaner och med en helt ny förening i ryggen är vi redo att köra för allt vad tyget håller. Se upp rollspelssverige här kommer vi! 

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *