Ursprungligen publicerat den 2 mars 2021

Så blev det mars och i Kollektivet rullar livet vidare. Våren börjar vara i antågande. I vår sydligaste utpost i Bryssel där väktaren Johan som vårt sändebud sprider Kollektivets evangelium till de belgiska gallerna sjunger fåglarna redan för fullt. Med våren börjar det rycka i tärningshänderna och de gamla böckerna som har samlat damm under vintern plockas ner från hyllorna till glädje för oss alla.

Vad är då på gång i vårt lilla kollektiv under denna årets tredje månad?

Studiecirkel i kreativt rollspelande

Kollektivet har under februari börjat arbete med en digital studiecirkel där vi helt enkelt genomför gemensamma lunchseminarier i syfte att utvecklas som spelledare och spelare. Vår filosofi är att lunch måste man ändå äta så varför inte passa på att ägna sig åt lite fortbildning. Det virtuella ”rummet” är öppet för alla våra medlemmar och de som eventuellt är intresserade av att haka på. 

En av tankarna är att våra gemensamma erfarenheter på något sätt ska sammanfattas i en handbok eller motsvarande kring hur man lyckas som spelledare. Än så länge har vi genomfört en träff på temat förberedelser och tanken är att fortsätta detta på veckovis basis. 

Kollektivet blir förening

Vi i Kollektivet älskar tillsammansskap och den svenska folkrörelsetraditionen. Vi brinner för organisering och har alla en gedigen föreningsvana efter medlemskap i otaliga klubbar och annat. 
Därför ter det sig naturligt för oss att vi under mars månad kommer att bilda en riktig förening som kommer att anslutas till Sverok. I samband med detta finns det kanske planer på att byta namn till något som inte tar riktigt lika lång tid att säga. Tyvärr är ju det rimliga namnet Rollspelskollektivet redan intecknat så det måste bli något annat. Föreningen kommer såklart att ha en styrelse och vara öppen för alla som så önskar att bli medlemmar.

Mutant år 0

Vår senaste kampanj utspelar sig i och runt omkring Tuna Ark som ligger i ett övergivet affärscentrum utanför Eskilstuna i Sörmland. Karaktärerna lever sitt liv där i godan ro men resurserna börjar krympa och det kommer att krävas att rollpersonerna engagerar sig i att bege sig ut i den förgiftade zoonen för att söka efter förnödenheter och saker som behövs för att utveckla arken. Än så länge har spelgruppen genomfört en ganska ordentlig session 0 där vi har skapat rollpersoner, etablerat relationer och framförallt fokuserat på att bygga och levandegöra själva Arken. 

Chock Beredskapstid

Vår skräckkampanj i den svenska beredskapstiden går rätt långsamt framåt. Karaktärerna kombinerar sitt grävande i det ockulta sällskapet Syskonskapet med sitt arbete inom Försvarshögkvarteret. Just nu håller vi på med vårt tredje scenario som utspelar sig i december 1939. Rollpersonerna har börjat nysta i sällskapet Syskonskapets affärer vilket tycks ha dragit till sig deras uppmärksamhet eftersom karaktärerna ständigt utsätts för fara. Sista session spelades den 28 februari och under mars månad är ambitionen att kunna avsluta den här delen av kampanjen.

KULT Svarta Madonnan

Söndagen den 7 mars kommer spelgruppen att ta sig an den fjärde delen i Gunilla Jonsson och Mikael Peterséns nytryckta mästerverk Svarta Madonnan. Gruppen letar förtvivlat efter spår av den försvunna Magda Orlova och spåren ser ut att leda mot Berlin. Samtidigt grasserar någon form av dunkel sjukdom som ger rollpersonerna mardrömmar, feber och en fruktansvärd klåda.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *