EN RÄDD ANTIKVARIE (SVARTA MADONNAN SESSION 6)

För vad som kan kännas som en evighet sedan genomförde vår spelgrupp i RollspelsCirkelns KULT-kampanj Svarta Madonnan sin sjätte spelträffen. Detta blev också den första spelträffen som hamnade på vår Youtube-kanal och kan ses via den här länken. Vi lade samtidigt ut en rekapitulering av kampanjen hittills tillsammans med en karaktärspresentation: Kult – Den Svarta Madonnan – YouTube.

Rudi Gellers radhus i Pankow norr om Berlin
(Bilden hämtad från Google maps street view)

Det hela började hemma hos Rudi Geller i Pankow i norra Berlin där gruppen har tillbringat natten efter de senaste dagarnas dramatiska händelser. De upptäcker också att den märklige mannen som nyligen presenterade sig som Dieter Prytz men som fram tills nyligen för dem alla hette Hans Schumacher är försvunnen. De hittar en lapp från honom där han har åkt hem för att ”Kontrollera en sak”.

Ledtrådar så här långt

Efter att alla har vaknat (inklusive Heinz Fuhrter som har varit ute och promenerat under natten och antagligen skrämt Rudis grannar) börjar gruppen lägga ut ledtrådarna på bordet.

Samtal runt Rudis köksbord
  • Vem fan är Dieter Prytz? Varför kallade han sig för Hans Schumacher? Vad har han egentligen sysslat med hela tiden? Varför bevakade han Natascha på galamiddagen i Hamburg? Varför är han beväpnad med en pistol? Och varför känner Heinz Fuhrter igen honom från sina drömmar?
  • Vad har Filip Kramer i kikaren? Har han försökt skada Magda igen? Ligger det någon sanning i hans bok ”Drömmarnas kraft”? Går det att genomföra ritualen ”Om hävande av förbannelser genom drömmars kraft”? Hade inte rättsläkaren Richter på Max Burger-sjukhuset väldigt mycket ockult litteratur?
  • Vad sysslar egentligen Slaviska förbundet med? De verkar ha sina händer i alla syltburkar och deras namn dyker upp överallt.

Natascha är förbannad på Filip Kramer. Hon önskar livet ur honom för allt han har gjort Magda inte bara nu utan även tidigare.

Nytt besök hos Doktor Richter på Max Burger sjukhuset

Max Burger sjukhuset i Berlin

Doktor Richter tar ännu en gång emot dem i sitt arbetsrum i källaren under sjukhuset. Precis som förra gången mumsar han på bakverk men den här gången har han bytt till Wienerbröd (förra gången var det mandelkubb som gällde).

Bårhuset i källaren, Doktor Richters mysiga arbetsplats

Arbetsrummet ser precis lika stökigt och märkligt ut som sist när de besökte honom. Det är dåligt städat och det finns fläckar av intorkat blod på metalborden här nere. I glasburkar på hyllor ligger mänskliga organ i olika vätskor. I hans inre rum slår de sig ner i en nedsutten tygsoffa och Richter börjar prata med yviga gester och entusiastisk röst.

Rudi visar honom uppslaget ur Filip Kramers bok med ritualen för att häva förbannelser med drömmarnas kraft. Richter visar sig känna till Kramer ytligt och ha ett eget exemplar av boken i fråga. Sen börjar han analysera texten och verkar finna den intressant. Han verkar fullständigt övertygad om att ritualen är verklig och kommer att kunna fungera. Samtidigt framstår han som fullständigt galen.

Han tipsar dem om att de kan söka mer information i bokhandeln Mantra på Franklin Strasse.

Han förklarar också ännu en gång för dem att de alla är döende.

Mantra bokhandel

Mantra bokhandel ligger på en obskyr bakgata i närheten av Spree på gamla västsidan. Bokhandeln är i princip bara ett hål i väggen som är helt överfullt av obskyr litteratur. Bokhandlaren i fråga är en ung tjej i tjugoårsåldern med hemmafärgat rött hår.

En rädd bokhandlare

Natascha söker upp en av sitt egets förlags böcker som finns på en av hyllorna och ber bokhandlaren som presenterar sig som Erica om hjälp. Hon visar upp Filip Kramers bok för bokhandlaren som reagerar med skräck och panik. Hon blir extremt obekväm och förnekar all kännedom om Filip Kramer och vetskap om ritualer, drömmagi med mera.

Hon berättar om att Filip och de andra ryssarna kommer till bokhandeln ibland och ber rollpersonerna att akta sig för dem och ta sig i akt. Hon ber dem att lämna butiken och hoppas att det ska gå bra för dem och att de ska överleva.

När de har lämnat butiken så låser Erica snabbt butiken och börjar stänga ner den samma.

Sökande efter upplysningar om Magda och de tre ryssarna

Därefter ägnar gruppen ett par dagar åt att söka information om Magda och de tre ryssarna i olika register och annat. ”Sanningen” om Magdas märkliga liv och de ännu märkligare ryssarna och deras Slaviska förbund nystas successivt upp bit för bit:

  • Filip Kramer har ingen adress registrerad men de hittar adresser till såväl Anton Mahler som Sasha Pogodin. I Pogodins fall så är det en adress som ligger en bra bit utanför staden.
  • Filip Kramer saknar inkomstuppgifter och anställningsuppgifter medan Anton Mahler arbetar på jordbruksverket medan Pogodin arbetar på en mekanisk verkstad. Både är också registrerade som egenföretagare.
  • Filip Kramer har ett gediget brottsregister där han på 60-talet och 70-talet har varit frihetsberövad för mordbrand och mord. Just nu utreds han och är nationellt efterlyst. Det saknas brottsuppgifter för Anton Mahler medans däremot Pogodin utreds för diverse brottslig verksamhet på flera olika rotlar.
  • Magda Orlova har en jättelik medicinsk journal och har i omgångar sedan 40-talet varit intagen på olika psykiatriska kliniker. Under de första åren förekommer namnet ”Kirlovkliniken” utan närmare redogörelse för vad detta är för något. På 50-talet har hon varit intagen på Frankfurter klinik i Frankfurt. På 60-talet har hon varit intagen på Johanneskliniken som rollpersonerna vet ligger strax utanför Berlin. Sedan 1971 och alltså de senaste 20 åren har hon, av journalerna att döma, varit frisk.
Magda Orlovas sjukjournal är omfattande
  • Rudi noterar att Magdas intagning på Johannes-kliniken 62 sammanfaller med Filip Kramers utredning för mordbrand. Även Magdas intagning 72 sammanfaller med att Filip har blivit åtalad för mord och döms till sluten psykiatrisk vård.
  • Utredningen om Slaviska förbundet ger upplysningar om att förbundet är ett kulturhistoriskt sällskap för ryssar boende i Östtyskland. Förbundet har funnits sedan 60-talet och sedan 1978 har det även funnits ett förlag Svarta Solens förlag knutet till förbundet. Ordförande är Anton Mahler och vice ordförande är Magda. Sasha Pogodin är registrerad som styrelsemedlem tillsammans med tre personer som fram tills nu varit okända för rollpersonerna; Helga Kraust, Erich Karpov och Dorotea Boronia.

Den sista scenen innebär att gruppen enas om att deras nästa steg blir att kontakta Hans Schumacher som alltså egentligen heter Dieter Prytz. De litar inte på denna före detta Stasiagent. Hans förflutna är mörkt och höljt i dunkel. Vem är han? Varför spionerar han på Natascha?

här lämnar vi våra olyckliga hjältar för denna gång. Döende med en parasitisk sjukdom i sina kroppar men med en djävulsk plan om att låta ”skiten träffa fläkten”. Frågan är bara vem eller vads uppmärksamhet deras undersökningar har väckt?

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *