Categories:RUNEQUEST: STORMEN, HJORTEN OCH DRAKENS BARN – DEL 3

SPOILER ALERT: INNEHÅLLER INFORMATION OM THE COLYMAR CAMPAIGN FRÅN SARTAR – KINGDOM OF HEROES

Den 21 februari genomförde RollspelsCirkeln under ledning av Calle Melin tredje delen i sin Runequestkampanj.

Hendroth, Vasana, Yana och Kallanda lämnar Svarta Hjortens Dal i gryningen för att resa till Boldhome. Där ska de söka efter Hofstaring Trädhopparens röda händer. Hendroth söker dem i syfte att vinna Ernalsulvas hand. De övriga tre har svurit att hjälpa honom.

Översiktskarta; färden kommer att gå från dalen som ligger ungefär där stjärnan vid bokstaven ”R” i Sartar norrut via Jonstown till Boldhome

Fågelvägen är resan inte särskilt lång men resvägen tar närmare en vecka då de behöver resa via Jonstown. Efter några smärre episoder når de Boldhome och imponeras av stadens läge, storlek och konstruktion. Dvärgarna visste minsann hur man byggde städer.

Boldhome som Cartographes guild har tänkt att den ser ut. Bilden lånad från https://www.cartographersguild.com/

Efter lite efterforskningar får de reda på att händerna befinner sig i den kungliga skattkammaren. Precis efter de fått reda på detta stöter de dock ihop med Branduan Banemannen från Gråhundsklanen. Branduan utmanar Hendroth på envig och utmaningen antas. Hendroth utser dock Kallanda till sin förkämpe. Kallanda vinner envigen och Branduan fälls till marken. De övriga gråhundarnas åkallande av Orlanth räddar dock Branduan från att förblöda.

Dueller är dock förbjudna i Boldhome och kungens soldater arresterar både våra unga hjältar och gråhundarna. Dessa förs alla inför konungen som bestämmer sig för att kasta dem i fängelsehålan i väntan på en rättegång. Efter en lång natt där bland annat Vasana förs iväg på ett förhör så lyckas dock äventyrarna att fly tillsammans med gråhundarna.

Tillsammans lyckas de även stjäla de röda händerna. Efter en vild jakt lyckas de fly staden efter att ha dräpt vaktposterna vid stadens norra port.

De röda händerna

Hendroth och Branduan överlämnar tillsammans de röda händerna till Ernalsulva.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *