Sommar, sommar, sommar

Så har sommaren kommit och snart nästan hunnit gå sin väg. De flesta av oss har tagit oss tillbaka till våra jobb. Men värmen dröjer sig kvar ännu ett par veckor. Men det är ändå hög tid att sammanfatta för föreningens räkning sammanfatta de sommarmånader som vi har lämnat bakom oss och kanske så smått börja blicka framåt mot den annalkande hösten.

Förra och förrförra sommaren under pandemin så innebar den här tiden en möjlighet till rikliga spelupplevelser och flera olika av vår förenings projekt såg också dagens ljus i samband med detta. Men det var då och nu är nu, pandemin är på väg bort (även om vissa förutspår att den ska göra en liten comeback i sommar). I och med att livet har börjat återgå till det normala så har tyvärr antalet speltillfällen minskat något.

Men trots det så har även den här sommaren bjudit på en hel del spelande. Här följer en liten rapport om vad vår förening och dess medlemmar har företagit sig.

Runequest – Stormen, hjorten och drakens barn

Vår kampanj till Runequest har såväl i antalet spelare som i antalet spelträffar utvecklats till vårt mest omfattande projekt hittills. Under ledning av spelledare Calle Melin har gruppen träffats varannan, var tredje vecka och i skrivande stund har man genomfört hela 14 spelmöten sedan kampanjen startade strax efter jul. Den här kampanjen dokumenteras i blogginläggsform via kampanjens särskilda sida.

Blades in the Dark

I mitten av april nåddes rollspelssverige av beskedet att Tove Gillbring hade lämnat oss efter flera års sjukdom. Som en hyllning till henne beslöt några av oss för att spela ett äventyr till hennes kärleksbarn på rollspelshimlen, Western. Den första spelträffen ägde rum den 20 maj och i skrivande stund är äventyret inte avslutat. När det väl är det så kommer det att läggas upp på vår Youtubekanal.

Blades in the Dark är skrivit av John Harper och lanserades 2017 efter en framgångsrik Kickstarter-kampanj. Ett nytt spännande spelsystem som främjar spelarstyrt berättande kombinerat med en mörk och mycket intressant värld har bidragit till spelets stora popularitet. Rollspelscirkeln började spela Blades in the Dark i juli 2022 under spelledning av Johan Sjölander. Kampanjen kommer inte att läggas ut på Youtube men våra spelmöten kommer att dokumenteras i text på vår blogg via vår Blades in the Dark-sida.

Blades in the Dark ges ut av Evil Hat Production och kan beställas via deras hemsida.

Vacker död stad – Vampire the masquerade

En av våra mest ambitiösa kampanjer (i fråga om bakgrundsarbete) men samtidigt en av de lite mer svårspelade på grund av mängden spelare med knepiga jobb. Kampanjen började förberedas på våren 2021 men vi har haft svårt att få till tider för att spela. Men under senvåren och sommaren har vi genomfört hela tre stycken sessioner. Kampanjen utspelar sig i Stockholm 2019 och våra fem karaktärer försöker navigera i det maktvakum som börjat bildas när Camarillan tappar mark samtidigt som Anarkisterna och Sabbaten slåss inbördes om positionerna. Kampanjen kommer att släppas på Youtube men fram tills dess går det att följa den via temasidan.

Den sista räden – Western

Hösten som kommer

Ja den gör ju det otvivelaktigt. Om ett par dagar i skrivande stund så fyller vår förening och den här hemsidan 1 år. Det har varit ett omtumlande och spännande år på alla sätt. Föreningen har vuxit och antalet projekt har vuxit med oss. Vi tar oss hela tiden an nya utmaningar även om tempot har sjunkit något från hur det såg ut under pandemin.

Vår förhoppning är att några av våra gamla projekt ska kunna fortsätta och att några lite kortare kanske kan avslutas och därmed komma ut på Youtube. Ryktena om vår död är betydligt överdrivna. Vi lever i allra högsta grad fast lite mer som vanligt.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *