Blades in the Dark – session 1: A touch of War

Duskvol stämningsbild – hämtad från rollspelet Blades in the Dark

Duskvol, mörkrets och eländets stad. Här slåss de många om de få smulor som de där uppe lämnar efter sig. Under en nästan aldrig lysande sol kämpar de flesta bara på för att överleva. Det är här vi möter den här historiens två hjältar för första gången.

En explosion

Vi möter ”Ekorren” Squrill där han står på ett mindre torg i stadsdelen Kråkfoten. Han har precis blivit bjuden på något att äta av sin vän och fadersfigur Darmot som hör till blårockarna det vill säga stadens så kallade polis.

Squrills vän Darmot, bilden lånad från rollspelsboken Blades in the Dark

Squrill har en märklig hudsjukdom som gör att han med jämna mellanrum måste inta en dyr och stark medicin som gör honom närmast utslagen i upp till 48 timmar. Efter en sådan kur är han väldigt svag och mycket hungrig. Plötsligt ser han hur en person springer ut från the-butik vid torget. The-butiken är ett av Röda bandet (Red satchels) ställen i kråkfoten. Red Satchels är ett gäng med Iruviskt ursprung (en ögrupp som ligger långt söderut om Duskvold).

Plötsligt exploderar hela torget i en enda röra av människor och bitar av det som en gång var röda bandets thebutik. Många människor blir skadade och förödelsen är stor. Squrill flyr från platsen hals över huvudet och söker skydd på The lost Lamb.

Vad är det som händer i Kråkfoten egentligen?

En middag med en vän

Madames väninnas vardagsrum

Vår andra karaktär som bara kallas Madame sitter i en överdådig våning med sin vän. De röker cigarr, dricker svindyr alkohol, dansar och lyssnar på musik från en gammal grammofon. De båda kvinnorna roar sig på det mest furstliga av vis och hänger sig åt en mer dekadent livsstil än Madame normalt sätt omger sig med. Under en paus när de båda väninnorna har slängt sig ner i varsin generöst stor fåtölj. Börjar Madame fråga ut sin vän om vad som händer i Kråkfoten egentligen.

Hon får då reda på att Kråkorna, som haft makten i Kråkfoten fram tills nyss, befinner sig i uppror. Kråkornas ledare Roric har tydligen blivit mördad och hans plats har tagits av hans tidigare underlydande Lyssa. Madames vän är minst sagt orolig och ber henne att vara försiktig.

En gammal fiende kommer på besök

Vi befinner oss nu på ”The Lamb” som är Madames krog som hon driver i Kråkfoten. Här arbetar alla de kvinnor som hon och Squrill har befriat från elaka makar, hemska hallikar och andra förnedrande omständigheter. Här får de en fristad där de kan bygga upp ett sargat självförtroende och ett nytt liv igen.

The Lost lamb

Squrill kommer nerför trappan och möts av sin ärkefiende och stora nemesis Rosslyn Kellis. En inbrottstjuv precis som han men av en äldre modell. Enligt squrill är hon dock en gammal föredetting (egentligen är hon kanske inte så värst mycket äldre än han) som borde pensionera sig och vad gör hon här egentligen? Squrills instinkt är att kasta iväg en av sina kastknivar som sätter sig farligt nära Rosslyns hand i det stora bordet där Kelly sitter och pratar med Madame.

Rosslyn Kelly

Det hela utvecklar sig till en ordväxling där Rosslyn Kellis trots allt lyckas dra det längsta strået genom sin överlägsna stil. Hennes budskap är kort och gott att det är nya tider på gång i Kråkfoten och att Madame och Squrill förväntas komma till Lampjacks (Lykttändarnas) högkvarter i det gamla kolupplaget i hamnområdet.

The new sheriff in town

Lampjacks håller till i en gammal industri

Madame och Squrill anländer med sin egensinniga båt till Lampjacks högkvarter. Väl där möts de av Rosslyn Kellis igen som på sitt högdragna sätt eskorterar dem till Lampjacks hövding. Där sitter han på en tronliknande stol tillsammans med sina två närmaste kumpaner; den lille mannen med de små runda glasögonen och kvinnan med de många och vassa knivarna.

Han berättar det som Squrill och Madame redan har tagit reda på, nämligen att ett krig har brutit ut i Kråkfoten och att det nu är Lampjacks som styr utvecklingen. Snart kommer det att vara dags att välj sida och han vill försäkra sig om Squrills och Madames lojalitet. Men för att testa den samma ber han dem om en liten tjänst. Nämligen att stjäla en mycket värdefull ask från fartyget ”Den svarta albatrossen” som ligger i Duskvols hamn.

Där lämnar vi våra tappra hjältar för den här gången.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *