Blades in the Dark – session 2: The Box Score

Duskvolds hamn

Madame och Squirrel står inför Lampjacks ledare Bazur Bazz i den skitiga gamla fabrik som är deras högkvarter. Han har nyss bett dem om en tjänst för att visa sin lojalitet med den nya ledningen i Kråkfoten. De ska ta sig in i fartyget Den svarta albatrossen som ligger i Duskvolds hamn och från den ta med sig en mystisk ask tillbaka till Bazur Bazz.

Sagt och gjort, såväl Madame som Squirrel använder sina olika förmågor till att rekognosera inför den fräcka kuppen. Madame använder sina sociala färdigheter på en av hamnkrogarna och får reda på var i hamnen fartyget i fråga ligger och hur många vakter som finns för att vakta det. Squirrell å sin sida klättrar och hoppar från båt till båt i hamnen och lyckas genom att spionera lokalisera var själva kaptenshytten där asken finns ligger. Tyvärr blir han upptäckt och tvingas fly hals över huvud därifrån.

När de sammanfattar situationen senare på Lammet bestämmer de sig för att skicka två av Madames lamm till Albatrossen tillsammans med en tunna öl som en avledande manöver.

Kuppen mot Svarta albatrossen

Svarta Albatrossen

Madame styr gruppens lilla egensinniga båt fram till Albatrossen och Squirrel smyger sig osedd ombord och tar sig sedan in i kaptenshytten, väl där börjar det dock bli lite problem. När squirrel inte omedelbart hittar asken börjar han få lättare panik, springer omkring i hytten och sliter i alla möjliga lådor med påföljden att det både låter mer än det borde och tar lite längre tid.

Under tiden ser Madame hur båtens kapten kommer ombord tillsammans med två kvinnor. Han blir oerhört upprörd över att finna sin besättning festande på en tunna öl som han inte har beställt och förstår att det är något i görningen. Han rusar till sin hytt och börjar banka på den låsta dörren. Squirrel hittar asken och precis när dörren flyger upp kastar han sig ut genom hyttens fönster ut till den väntande båten.

Asken

Madame ser bakom sig att de två kvinnorna som kapten kom tillsammans med hörde till gruppen ”De dunkla systrarna” som Madame har haft allt annat än positiva affärer med tidigare.

Tillbaka i kolfabriken

Lampjacks kolfabrik

Under båtresan tillbaka försöker Squirrell öppna asken men stoppas mer eller mindre handgripligt av Madame eftersom de tydligt har fått instruktion om att den ska förbli oöppnad.

Väl tillbaka i kolfabriken ser de tydligt att flera av Lampjacks medlemmar bär synliga tecken på att ha blivit utsatta för strid. Uppenbarligen verkar det ha skett en strid om makten i Kråkfoten.

Även Bazur Baz är omplåstrad och ser lite medtagen ut. Han blir uppriktigt lite förvånad över att de har lyckats med uppdraget och kommit tillbaka med asken. Han finner sig dock snabbt och erbjuder Madame och Squirrel ett nytt jobb. De ska använda asken för att sätta dit en iruvisk ädling med koppling till Röda bandet (Red Satches). Blårockarna planerar ett tillslag mot bordellen Röda lyktan där ädlingen kommer att befinna sig.

Röda lyktan

När Madame och Squirrel rekognoserar Röda lyktan för att förbereda sin kupp möter Madame en flicka som gör intryck på henne. Det visar sig att hon har en syster som ligger allvarligt sjuk i den smutsiga lägenhet som de båda hyr tillsammans. Madame får henne att gå med på att lämna sitt liv på bordellen för ett nytt liv på Lammet för henne och hennes syster. I skydd av mörkret för de bort systern.

Planen är att flickan ska lura ädlingen i fällan varefter Squirell ska placera asken i rummet och sen ska de två fly tillsammans genom fönstret och över takåsarna.

Bordellen Röda lyktan

Men hur den här fräcka kuppen slutar får vi se först i det tredje avsnittet av den här TV-serien.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *