God afton skurkar!

Blades in the Dark är ett relativt nytt spel på rollspelshimlen. Spelarna tar sig an rollerna som ett kriminellt gäng i den steampunkinspirerade megastaden Duskvold. Spelet är actionorienterat och det kommer att bli djärva kupper, intensiva jakter allt insvept i ett lager av ockult mystisk.

Spelarna kämpar mot både rivaliserande gäng och mäktiga överklassfamiljer samt övernaturliga fenomen som demoner och spöken.

Spelet har starka influenser av det viktorianska London och digitala spel som Thief och Dishonoured-serierna.

Information

Rollspelscirkeln började spela Blades in the Dark sommaren 2022.
Kampanjen är egenskriven.

Regelsystem: Blades in the Dark, Evil hat production, författare: John Harper LÄNK

Spelledare: Johan

Spelare: Lisette och Daniel

Karaktärerna

Madame (Lisette)

Mitt namn är Madam Locke, Madam för de flesta. För några av er, som känner mig väl, eller känner mig från förr, har jag andra namn som jag använde då när livet var ett annat. Men jag har lagt geväret på hyllan och nu driver jag det här stället: The Lost Lamb. Varför?, för att kunna ge dig påtår på den där whiskyn du suttit och snålat på, sesså, stjälp i dig nu! Den här bjuder jag på, för gamla tiders skull.

Squriell (Daniel)

Jag heter Regis men kallas Ekorren (Squirrel). Ni anar säkert varför, jag samlar på saker som ni andra råkar ha liggande. Om ni verkligen värdesatte era saker så skulle ni väl inte ha dem liggandes och drälla överallt eller hur? Men det här med att stjäla och sälja värdesaker känns så gjort, det som verkligen betyder något är hemligheter.
 
Jag samlar på hemligheter, era hemligheter för att vara exakt. Och ni betalar så gärna för att er smutsiga byk inte ska bli allmänt känd. Ja människor är ju så fåfänga av sig.

The lost lamb

Välkommen till The lost lamb. En bar som andra i Duskvold, ett hak, en fristad, en håla, en plats att vila från affärer eller sluta nya avtal. Du får kalla det vad du vill, men hon är min.

Här arbetar mina lamm, flickor som vandrar in från gatan eller blev hittade under uppdrag, jobbar för mig här och hjälper till med servering och säkerhet. Det är en för jävlig stad för unga tjejer, första offret som brände till och formade mig var min lillasyster. Hennes död mynnade ut i mitt kall att se till att små flickor växer upp snabbt, och går från lamm till vargar. Första presenten de får av mig är alltid en liten dolk, och sen lektionen om hals och skrev.

Mute, som står i dörren, hittade jag för 10 år sen hos en rik jävel som byggt en egen gladiatorarena för sig och sina sjuka vänner. Tro inte att de hade rättvisa fighter, det fanns inte en gladiator över 16 år. Flickan där, ja hon var en flicka då, fann jag täckt i blod längst in i en cell, hon hade varit där längst av alla. Sen dess pratar hon inte, mer än teckenspråk. Men en pålitlig person, stark och snabb, och som behövde en nystart. Den rika jäveln? Han och hans vänner fick sitt egna lilla gladiatorspel tillslut, med barnen som publik den gången.
 
Min och Lin, tvillingarna där som serverar, är vana att inte synas. Var barnarbetare på fabrik, sen de var knappt 3 år. Lika som bär, har de alltid lätt att byta plats, ligga lågt. Bra hörsel har de också.
 
Vem? Jaså, Simin, jo jag förstår att du frågar. Nej hon föddes så där, men vit hy och blå ögon. Fattar du att hennes familj sålde henne till någon jävla cirkusunderhållning? Det är därför hon spelar så vackert nu, hon kan alla instrument du kan tänka dig, sjunger med. Hon är en pärla. Bra på ekonomi också, siffror.
 
Lush, är ja… Hon hamnade där många unga tjejer gör, under skorna av män med begär och makt och som behandlar andra som djur. Hon kan förföra en sten, men hon behöver inte. Hon kom självmant in här och bad om hjälp, hade hört att det fanns plats för hennes sort. Hennes hallick kom efter, och jag lärde henne hur hon kunde ta hand om problemet. Hon gillade det så mycket att hon numera är en person vars tjänster går att hyra, om du förstår vad jag menar. Haha, ja absolut, lär henne allt jag kan. Vi har ett träningsrum i källaren. Klart jag menar allvar! De kommer in som lamm, men jag ska se till att de blir ulvar i fårakläder.
 
Nu ser jag Joy vinka åt mig, är visst något problem vid bordet längst in. På återseende, din gamla skojare! Säg till om jag kan hjälpa till med något, jag och mina flickor kan snoka reda på det mesta. Eller om du har andra bekymmer kanske vi kan hjälpa till med det med. Slutat? Jaja, det är svårt att lära gamla hundar sitta.”

Spelträffar