Rollspelscirkeln har en bred verksamhet. Utöver att vi spelar och spelar in en massa speltillfällen så designar vi egna spel, kampanjer, settings och annat. Här kan ni ta del av våra olika projekt, ladda ner material och komma med feedback. Mycket nöje.

1000 världar

Andreas Andersson har tagit sin kärlek till tabeller och slumpfaktorer till helt nya höjder i denna PDF på hela 150 sidor!

Med hjälp av PDF:en kan du som spelledare snabbt slå fram grunddata för byar, städer, landområden och hela riken det enda som krävs är ett antal tärningsslag. När vi spelar rollspel upplever vi säkert alla ofta att spelare och även spelledare fattar snabba beslut vilket kan kräva  nytt material. Vår PDF är ett stöd för spelledaren för att hantera dessa snabba beslut. PDF:en är tillgänglig gratis via länken nedan.

Om ni har synpunkter på filen eller andra kommentarer så är ni välkomna att höra av er till oss. 

Ladda ner Andreas PDF-fil här!

West Wing

Den 30 oktober 2000 sändes det första avsnittet av serien West Wing (Vita huset på svenska) i SVT. Nästan lika länge sedan började Daniel Pettersson jobba med att försöka skapa ett vettigt sätt att spela rollspel i den politiska miljön kring ”den fria världens ledare”. Efter otaliga misslyckade försök och  en enorm tankemöda har han börjat komma fram till någon form av spelsystem som går att använda.

Spelet är tänkt att vara väldigt teatraliskt där tärningsslag där mycket av spelet handlar om det karaktäristiska snabba pratandet som kännetecknar TV-serien i fråga. 

Arbetet med spelet finns beskrivet i ett antal blogginlägg och reglerna i sin helhet kommer att finns tillgängliga via en län här.