VAR ÄR CELLISTEN? – EN VACKER DÖD STAD (VAMPIRE SESSION 1)

Ursprungligen publicerat den 22 juni

August

Berwaldhallen, mars 2019. August Scheele sitter i baksätet på en hyrd Cadilac V8 från 1928. Chauffören i framsätet har bara fått order om en diskret leverans. Inga frågor ställda. 25 000 kronor som byter ägare hjälper också till. Utanför väntar som vanligt pöbeln i sina polyesterkostymer och sina sportskor! Människor, så förgängliga, så bräckliga och så lätta att manipulera och styra. August låter höra en fnysning innan han stiger ur bilen och tittar på det futuristiska betongsschabraket framför honom.

Berwaldhallen

Han stiger ur bilen och möts av sin gamle vän Inge Jonsson som hälsar honom välkommen. Lukten av förestående död känns från honom och August ger honom ett sorgset men kärleksfullt leende samtidigt som han trycker hans hand. Hur mycket tid har han kvar? Hur blir Augusts liv efter att ännu en av hans ”gamla” vänner har lämnat det förgängliga jordelivet? De banar sig väg genom folksamlingen och in i konserthallens foajé samtidigt som de småpratar lite om kvällens konsert med Brahms.

Augusts sinnen fångar upp en närvaro. Någon av hans släkte är här också ikväll, hans blick fastnar på en lång gänglig gestalt som försvinner i vimlet. Men plötsligt är det ett annat ljud som fångar hans uppmärksamhet. En ung som har anammat det patetiska i att klä ut sig till industriarbetare försöker imponera på en grupp unga kvinnor. Fånen formligen stinker av testosteron och den lägsta av drifter. ”Visste ni att Brahms försörjde sig som barpianist innan han blev upptäckt?”. Ilskan stiger i August. Som om den här idioten vet något om Brahms liv. Hur han fick sälja sig till män som underhållning och fick jaga katter och råttor för föda. Med en ilsken knuff går August in i den unga mannen. Med ögon som brinner av hat och förakt stirrar han ut den unge mannen tills denne skräckslaget viker med blicken och försvinner.

Inge och August äntrar sina platser på balkongen och lyssnar en stund på orkestern som förvisso spelar Brahms men engagemanget finns inte riktigt där. Men plötsligt är det något som ändras. En ung vacker kvinna kliver in på scenen för att spela cellosolo. Tiden stannar och August känner hur Cellon talar till honom. Han ser sin barndoms lyckliga Stralsund, sitt första möte med den blide och vänlige apotekaren Bauch i Göteborg. I den ordlösa kommunikationen ser August kvinnans sanna väsen och inser att hon är en av oss.

Applåderna rullar över salen och August blick fastnar på en man i publiken. Rådgivaren Axel Elmlund. Prinsens närmaste kumpan en vampyr som inte skyr några medel för att få sin vilja igenom. De båda varelsernas blickar möts och ingen av dem kan dölja sitt förakt för den andre när de bugar lugnt mot varandra.

X

Augusti 2019 och sommarnatten är sval och ljus. I Täby norr om Stockholm är X på jakt och han är hungrig. Han har förföljt en ung tonårstjej genom vinternatten under ett par timmar. Åh den härliga katt- och råttleken som alltid bara kan sluta på ett sätt. Just nu står han utanför en maffig villa i modern stil. Lukten av snuskig rikedom sticker i näsborrarna. Med en enkelhet som vore det en rosett öppnar han säkerhetslåset. ”High security lock”, jo jag tackar ja.

Äckligt dyr villa i Täby

X smyger genom det nedsläckta huset. Han rör sig vant i skuggorna och kan nästan känna doften av det varma blodet nr han letar sig fram. Han kliver in i tonårstjejens rum och ser den späda figuren som ligger i sängen. Han lyfter försiktigt bort en uppsättning kläder och sätter sig bekvämt i en fåtölj och tittar och lyssnar.

Plötsligt ser han en gestalt i en spegel. En vacker rödhårig kvinna som sträcker sig emot honom och viskar ”hjälp mig”.

Tonårstjejen vaknar och skriker i panik varpå hela huset vaknar till. X väljer att försvinna in i skuggorna och lämnar huset förundrad över kvinnan i spegeln men också lika hungrig som han var när han kom in. 

Simone

Hotellet

Det är september 2019 och i sitt rum på hotellet drömmer Simone om Karibien. Lukten av brandrök som har hemsökt henne i snart hundra sticker i näsan. Trots monstret som behärskar henne kan hon aldrig glömma sitt förflutna.

Hon väcks av sin hopplösa ghoul Jenny som meddelar att en kvinna har kommit och omedelbart önskar träffa hotellets ägare. Simone ger Jenny en blick som tydligt signalerar hur obetydlig hon tycker att uppgiften är och hur hon anser att det är Jennys förbannade skyldighet att ordna denna uppgift.

Simone tar sig i alla fall ner till receptionen där en vacker rödhårig kvinna med blöta kläder och blött hår står med en cellolåda bredvid sig. Simone förstår direkt att den här kvinnan är en av nattens varelser. Hon har betraktat hotellet som en fristad för ”såna som oss”. Simone accepterar förfrågan och förklarar att kvinnan kan stanna hur länge hon vill och att det vore ett brott mot alla koder och eder att någon skulle bryta mot fristaden.

Simone ska precis dra sig tillbaka igen när hon hör ett oväsen från köket. I rummet ser hon en smutsig och sjavigt klädd man. Lång och gänglig står han i köket omgiven av korpar och andra fåglar. En gangreal, fattas bara annat, Simone har svårt att dölja sitt förakt.

Vampyren kräver att Simone ska lämna ut vampyrcellisten till honom vilket Simone självklart vägrar. Fristadens rykte står på spel och hon tänker inte ge vika för påtryckningar från det här monstret.

Lo

Det är höst. Lo står utanför Södersjukhuset. Hen är här för att besöka sin vän Mirko Babic som har råkat ut för en ”olycka”. Lo rör sig lugnt och vant genom det tysta sjukhuset. Överallt i alla rum svaga och sjuka människor. Lukten av död och svaghet blandas med doften av sterilitet.

Södersjukhuset by night

I rummet där den väldige jugoslaven ligger i bandage och gipsvagga finns det en patient till som dock sover djupt. Trots att Lo är hälften så stor råder det ingen tvekan om vem av de två som är den farliga och skräckinjagande.

Du ser fördjävlig ut

Mirko ler och nickar. Han berättar för Lo att det var en tjej med palestinasjal som gick loss på dem och att det bara blev köttfärs kvar av Mirkos kumpaner. Allt gick så himla fort plötsligt var hon bara där och började slakta dem.

Lo lovar Mirko att hen ska göra allt i sin makt för att hitta henne och finna svar och kanske även utkräva hämnd. De skils åt med ett löfte om att ses snart igen. Lo lämnar Mirkos rum med en känsla av att hen måste få veta mer.

Samlingen

Ett par månader senare träffas de alla på Simones hotell. X stryker runt väggarna och är uppenbarligen i sin egen värld. Lo sitter i fönstret med en cigarett och tittar ut. Simone står upp och hälsar på August som precis kommit in. Han hälsar på Simone genom att buga sig och kyssa henne på handen. Han funderar som vanligt ett slag på om han ska göra samma sak med Lo men ångrar sig och sätter sig vid konferensbordet.

Precis när de ska börja tala hör de en motorcykel som med skrikande däck bromsar in utanför Hotellet. Hon är här…

Prolog

  • Vem är den rödhåriga cellisten som hemsöker alla i sällskapet?
  • Vem är den okända kvinnan i palestinasjal som överfaller och dödar kriminella personer?
  • Vem är den skitiga och ovårdade vampyren som är omgiven av korpar?
  • Vilken roll spelar rådgivaren, Camarillans, vid sidan av prinsens, mäktigaste figur.
  • Varför är ryska maffian och Gangreals på jakt efter den cellospelande kvinnan?

Allt detta och mycket mer kommer du att få veta om du följer fortsättningen på kampanjen ”En vacker död stad”.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *